Zelfactualisatie robotica

Arie Fokkink

Hoe kan kunstmatige intelligentie ondersteunen bij het versterken van zelfactualisatie van beperkte personen?

Over deze challenge

Arie Fokkink

af@greengrid.nl

Dit vraagstuk is voorgelegd binnen een High-Tech Human-Touch (HTHT) minor binnen de UT. In de eerste helft van het collegejaar 2020-2021 zijn we daarmee gestart. Het uiteindelijke doel van dit project is om lichamelijk gehandicapten een woonomgeving op maat te bieden. Daartoe moeten geschikte woonlocaties ontwikkeld worden, en we zoeken naar manieren waarop robotica een ondersteundende rol kan spelen voor de zelfactualisatie van gehandicapten.

Voortgang / Resultaten

Inmiddels is de eerste fase van dit project uitgevoerd. Hieronder zie je een van de presentaties die rondom dit project is uitgevoerd. Deze groep studenten heeft een werkend prototype gemaakt van een robot die ‘om de hoek’ kan kijken! In de tweede fase zullen studenten verder werken aan deze robot, door hem robuuster te maken en veel te testen in gebruikssituaties.

Problem definition and Concept design Presentation
Complete results Presentation

Vervolg

Dit vraagstuk loopt intussen al een poosje, en is al in verschillende onderdelen van het onderwijs beetgepakt. Het huidige concept is door een groepje studenten ‘geadopteerd’. Zij blijven er de komende jaren ‘eigenaar’ van en zijn opdrachtgever voor vervolgprojecten. Zij maakten een globale roadmap voor dit project, die bekijk je hier.

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB