Opdrachtgevers

ChallengeLAB Twente is een omgeving waarin studenten multidisciplinair samenwerken aan vraagstukken van de stad. Niet alleen die van de gemeente, maar ook die van de buurt, het bewonersinitiatief of de vereniging. Misschien wel die van jou?

NIEUWE INVALSHOEKEN

VOOR MAATSCHAPPELIJKE VRAGEN

 

Wat kan ChallengeLAB Twente betekenen?

2x per jaar staat er bij Challege Lab Twente één thema centraal, gekoppeld aan duurzaamheid en circulariteit. We formuleren dan één of enkele challenges, passend bij de vragen die we vanuit de steden krijgen aangereikt. Vragen waarop niet een kant-en-klare oplossing voorhanden is, en die een multidisciplinaire en creatieve benadering vragen.

Dat soort vragen adresseren we in een zogenaamde challenge om tot een aantal oplossingsrichtingen te komen. De ervaring leert dat dat nog geen pasklare oplossingen zijn voor het vraagstuk dat aan de orde is. Daarom willen we die oplossingsrichtingen als een soort ‘estafette-stokje’ daarna verder uitwerken in het reguliere onderwijs.

Dat laatste kunnen we ook direct doen. Soms komen we vraagstukken tegen die direct aansluiten bij één van de vormen van projectonderwijs van onze partners.

Op onze challenge-pagina laten we zien aan wat voor vraagstukken we hebben gewerkt, maar ook welke we al hebben ‘bemiddeld’ en wat de voortgang en resultaten waren. Of neem contact op om het er over te hebben.

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN

MAAK DEEL UIT VAN CHALLENGELABTWENTE