Studenten

Jij kleurt de stad van morgen! Jij doet nu nieuwe kennis en kunde op die ertoe doet, waarmee je iets kunt betekenen. Dat willen we ontsluiten. Daarom biedt ChallengeLAB Twente de omgeving waarin je met anderen leert samenwerken om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

SAMENWERKEN

MET STUDENTEN VAN ANDERE INSTELLINGEN

AAN VRAAGSTUKKEN DIE ERTOE DOEN

Over ChallengeLABTwente

ChallengeLAB Twente biedt mogelijkheden om écht samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Dat doen we door twee keer per jaar een challenge te organiseren. Zo’n challenge (zie ook de pagina ‘over ons’) duurt in totaal 20 tot 26 weken waarin je in een team van ongeveer 8 studenten van verschillende instellingen leert multidisciplinair samen te werken. Er werken meerdere teams aan een eigen oplossing voor een challenge. We bieden je een ‘crash course’ design thinking, volgens de Responsible Futuring benadering van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daarnaast leer je meer over het vraagstuk dat aan de orde is en hoe je daar beweging in kunt krijgen. En jullie gaan zelf aan de slag, om te komen tot een doordachte oplossingsrichtingen. In het ‘echt’, met betrokkenheid van de mensen die het aangaat – en een echte probleemeigenaar.

Op de challengepagina kun je zien welke vraagstukken we tot nu toe hebben aangepakt, en welke er voor de komende tijd open staan.

 

Wat kun jij betekenen?

Je kunt als student van de AKI, Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente meedoen aan ChallengeLAB Twente.   

ChallengeLAB Twente hebben we gekoppeld aan het curriculum van jouw opleiding. Dit valt afhankelijk van jouw opleiding onder de minor Global Crisis, Local Challenges (Universiteit Twente en Aki ArtEZ), Smart Solutions Semester (Saxion) of een keuzevak (ROC van Twente). Een challenges heeft een doorlooptijd van 20 tot 26 weken. 

Per kennisinstelling is er een contactpersoon die je op weg kan helpen. Zij weten hoe het organisatorisch werkt en of en hoe je er studiepunten voor kunt krijgen. Neem contact op met de contactpersoon van je instelling.

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN

MAAK DEEL UIT VAN CHALLENGELABTWENTE