Docenten

Student en stad samenbrengen. Dat beogen we met het CHALLENGELABTWENTE. En wij weten ook: dat gaat niet vanzelf. Althans: niet als we ook een leereffect beogen. Daarom hebben we jou nodig, docent. Om studenten te enthousiasmeren, om je eigen vak te versterken, of om zelf mee te doen aan het ChallengeLAB Twente!

REAL-LIFE VRAAGSTUKKEN 

VOOR EEN MAXIMAAL

 LEEREFFECT BIJ JOUW STUDENTEN

In het algemeen

ChallengeLAB Twente biedt mogelijkheden om écht samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Dat doen we door twee keer per jaar een challenge te organiseren. Zo’n challenge (zie ook de pagina ‘over ons’) duurt in totaal 20 tot 26 weken waarin je in een groepje van ongeveer 8 studenten van verschillende instellingen leert multidisciplinair samen te werken. We bieden je een ‘crash course’ design thinking, volgens de Responsible Futuring benadering van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daarnaast leer je meer over het vraagstuk dat aan de orde is en hoe je daar beweging in kunt krijgen. En jullie gaan zelf aan de slag, om te komen tot een doordachte oplossingsrichtingen. In het ‘echt’, met betrokkenheid van de mensen die het aangaat – en een echte probleemeigenaar.

Op de challengepagina kun je zien welke vraagstukken we tot nu toe hebben aangepakt, en welke er voor de komende tijd open staan.

Heb je nog andere vragen? Neem vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken, als je studenten kent – of als je denkt dat de challenges van ChallengeLAB Twente goed passen bij het vak dat jij verzorgt.

Wat kun je betekenen?

Heb je een student bij wie ChallengeLAB Twente goed past, of juist die goed past bij het vraagstuk dat we gaan behandelen? Of ben je docent die graag zelf iets toe wil voegen aan ChallengeLAB Twente? Dan zit je hier goed!

Geïnteresseerde/geschikte student:
Heb je een student die meer informatie wil hebben voor ChallengeLAB Twente of die mee wil doen? Dan zijn er per kennisinstelling contactpersonen die de mogelijkheden kennen hoe de student, vanuit welke hoedanigheid dan ook, betrokken kan worden bij ChallengeLAB Twente. Die weet hoe het organisatorisch, en vanuit educatief oogpunt werkt. Deze contactpersonen vind je hier
Zij kunnen de student op een passende manier matchen aan ChallengeLAB Twente.

Betrokken docenten:
Als je zelf een onderwerp ziet waar je voor de studenten iets wil toevoegen, op welke manier dan ook, neem dan contact met ons op en dan bespreken we hoe je betrokken kan worden bij de challenges.

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN

MAAK DEEL UIT VAN CHALLENGELABTWENTE