InZicht

Groene daken in Enschede

InZicht In het coalitieakkoord staat dat Enschede zich wil bezighouden met duurzaamheid. Door middel van groene daken kun je kosten besparen op energie. Dit komt omdat in de zomer de planten de warmte tegenhouden en het minder warm in huis is en in de winter het de warmte van in huis binnen houdt.

Verder staat in het coalitieakkoord dat Enschede in de komende jaren maatregelingen wil nemen tegen warmte en wateroverlast, zoals al eerder gezegd is helpen groene daken tegen de warmte. Doordat de groene daken uit een substraatlaag en planten bestaan, houdt het ook water tegen. Ze zorgen er niet voor dat er minder wateroverlast is maar ze houden het water vast waardoor het langzamer naar het riool gaat en er minder snel overstromingen zijn. Als laatste helpen de groene daken ook voor biodiversiteit en een schonere lucht in de stad.

Over De Challenge

InZicht Vanuit EnschedeLab hebben wij ons eigen team samengesteld dat zich focust op Circulaire Economie. We zijn met drie studenten; Bas en Pam studeren Crossmedia Design aan de AKI en Danielle studeert Bestuurskunde op het Saxion in Deventer. Wij gaan ons focussen op groene daken in Enschede. Dit is leuk omdat iedereen het idee kent, maar je ziet het weinig om je heen.

Extra Info

InZicht Het onderzoek is klaar en alle informatie is binnen!  Met het analyseren van de data hebben we een infographic ontwikkeld om een beter inzicht 😉 te geven over de mogelijkheden met groene daken.