Overlast van rokers: daarover gaat de nano-challenge die het EnschedeLAB in kwartiel 2 organiseert.

Zo onaangenaam als de grote foto hierboven, zo vervelend is de overlast die rokers kunnen veroorzaken in wijken. Wijken rond schoolterreinen bijvoorbeeld, waar wordt gehandhaafd op het rookverbod. Rokers zoeken nu andere plekken, en dat kan als gevolg hebben dat ze overlast veroorzaken, met afval, stankoverlast of geluidshinder. Hoe zouden we die overlast kunnen beperken (zonder te verzanden in de zoveelste stoppen-met-roken campagne)?

Dat is het onderwerp van de nano-challenge, die plaatsvindt op 26 november en 3, 10 en 17 december. Op deze vier dagen werkt een gemengd gezelschap van maximaal dertig studenten van de verschillende kennisinstellingen in teams aan dat vraagstuk. Als het even kan op locatie, bij het DesignLab op de Universiteit Twente. Mocht dat niet kunnen, dan werken we virtueel samen. En goed om te weten: het programma wordt tweetalig aangeboden (Engels/Nederlands).

Op deze pagina lees je wat zo’n nano-challenge behelst. Op het moment zijn er nog zo’n tien plekken beschikbaar. Lijkt het jou interessant om met andere studenten samen te werken, te leren hoe je de ontwerpbenadering hanteert en bij te dragen aan een maatschappelijk vraagstuk? Meld je dan vooral aan! Of… als het dit kwartiel niet past: toon je interesse, zodat je een volgende keer mee kunt doen!

Tips & trucs voor een brainstorm sessie

Hoe kom je op goede ideeen? Vaak door te brainstormen. Maar weet je waar je dan op moet letten? In deze video geeft Wiro je tips & trucs.

Team Meeting

In this meeting we decided upon facilitating citizens making their own neighbourhoods more sustainable by creating community building workshops in the neighbourhoods. However this concept requires the following information which we have divided as tasks between us.

Bright IDEa studentencontest levert handenvol mooie concepten op

“Hoe kunnen studenten een katalysator zijn voor initiatieven in Enschedese wijken?” Daarover ging de Design Contest die S.G. Daedalus organiseerde voor het EnschedeLAB. Met hele mooie resultaten!