Heb je er wel eens bij stil gestaan dat een computerspelletje ons alert kan houden op de ingrediënten voor een goede vraag? In het webinar ‘Goeie vraag!? die Wiro Kuipers van het EnschedeLAB vorige week verzorgde (bij het online Adviescafé) legde hij uit hoe. De samenvatting van de presentatie die hij verzorgde zie je hieronder staan, als filmpje.

Wil je dolgraag iets gedaan krijgen maar weet je niet hoe? Zit je te springen om nieuwe inzichten? Of is een onderwerp waar je mee bezig bent toe aan een nieuwe invalshoek? Probeer dan eens een goede vraag te formuleren – en stel die dan ook. Je zult versteld staan van hoe anderen je kunnen helpen. Studenten bijvoorbeeld. Daarvoor is het EnschedeLAB bedoeld: om studenten van de vier kennisinstellingen in onze stad gezamenlijk te laten bouwen aan oplossingen die passen bij de vraagstukken van Enschede. En die passen bij een concrete, maar uitdagende vraag. De jouwe wellicht?

Heb je vragen over deze presentatie, over het formuleren van een goede vraag of over het EnschedeLAB en wat je daarmee kunt? Dan kun je rechtstreeks contact zoeken met Wiro via 06 18 47 88 86 of per mail: wiro@enschedelab.nl