Studentenhuisvesting

Keeping Talent in Twente

Aan het einde van de zomer keken we ervan op dat de Universiteit Twente een mail stuurde naar internationale studenten om hun inschrijving te heroverwegen wanneer ze nog geen kamer gevonden hadden. Die mail deed de nodige stof opwaaien, omdat plotseling bleek hoe groot de kamernood is voor nieuwe (internationale) studenten in deze regio. 

Gelukkig zijn er snel allerlei korte termijn oplossingen bedacht en ook uitgevoerd, maar nog steeds zijn er honderden studenten zonder kamer, bijna een maand na de opening van het academisch jaar. Reden voor Keeping Talent in Twente en het EnschedeLAB zelf om daar een challenge aan te wijden.

Over deze challenge

Nano-Challenge 3

Keeping Talent in Twente & EnschedeLAB

wiro@enschedelab.nl

Op 24 en 25 september organiseerden we een tweedaagse ‘walk in challenge’ over dit vraagstuk, bij het DesignLab van de Universiteit Twente. Bijna 40 personen vonden de weg ernaar toe en droegen bij, van medewerkers van woningcorporaties tot beleidsmakers en van studenten tot vastgoedeigenaren.

We verkenden het vraagstuk, gingen na welke vragen we er allemaal over hebben en bedachten oplossingen, of droegen zelfs concrete bouwplannen of plekken daarvoor aan. In onderstaande presentatie vatten we onze inzichten samen, op basis van alles dat werd gedeeld. Deze delen we breeduit, om er aandacht voor te vragen, om er tijdig acties voor volgend jaar mee in gang te zetten en om je uit te nodigen eraan bij te dragen!

Het resultaat van de walk-in challenge

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB