Stationsomgeving van de toekomst

Rik Goossens

Enschede, net als andere steden, verandert voortdurend. Dit vraagt om een constante stroom van nieuwe ideeën en concepten. Een van de fysieke gebieden waar een transitie nodig is, is het Stationskwadrant. Wij stellen ons een geheel nieuw kwadrant voor waar multimodale mobiliteit nog steeds een centrale plaats inneemt maar ook een bruisend gebied is voor ontmoeten, werken, recreëren en wonen.

Over deze challenge

ECIU-Challenge Mobility Hubs

Rik Goossens

r.goossens@enschede.nl

Treinstations en hun omgeving transformeren in meer dan ‘alleen maar’ de fysieke plek waar je naar de trein gaat. Ze groeien uit tot multimodale, innovatieve knooppunten waar mobiliteit, ontmoeting, werk en leven worden gefaciliteerd. Het Stationskwadrant vraagt om concepten die passen bij de ambitie van Enschede om een innovatieve, aantrekkelijke en groene stad te zijn.

We moedigen studenten aan om met ons mee te denken. De opgave is te groot om in een paar maanden op te lossen en laat veel vrijheid voor de studenten om te experimenteren. We begonnen daarom met het brainstormen van concepten die passen bij de visie-eisen (combinatie van mobiliteit, ontmoeten, werken en leven) – en dat deden we in ECIU verband (zie hieronder). Momenteel werkt er een groepjes afstudeerders van Civiele Techniek aan de uitwerking hiervan.

Project presentatie

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB