Hittestress

Opdrachtgever onbekend

Hoe kan hittestress in Enschede worden voorkomen? Studenten van verschillende onderwijs instellingen in Enschede zijn samen tot een oplossing gekomen. Door de stad groener te maken met de hulp van onder andere mobiele bomen.

Over deze challenge

Gemeente Enschede

-

Ons team heeft geconstateerd dat er ontzettend weinig groen aanwezig is in de binnenstad van Enschede. Wel is er een hoge mate van verstening, wat hittestress veroorzaakt.

Om de hittestress tegen te gaan heeft ons team vier interventies ontworpen om de binnenstad te vergroenen. Deze interventies zijn: mobiele bomen, mobiel groen, groene façades en groene overkappingen/pergola’s.

Het EnschedeLab was een unieke ervaring die veel verschillende kanten kende. Studenten uit een andere leeromgeving werken samen aan een voor velen onbekende methode (Design Thinking). We hebben elkaars kennis goed in weten te zetten. De methode was prettig om mee te werken en gaf ons echt een leidraad. We hopen dat de gemeente Enschede verder gaat kijken naar de uitwerking van dit concept. Onze oplossingen vormen hierbij een mooie verbeelding hoe er kan worden ingespeeld op hittestress.

Resultaten

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB