Drijfveren van een Creatieve stad

Arjan Beerman

Hoe ontwikkel je een ‘creatieve stad’? Op die vraag is al vaak antwoord gegeven, door verschillende onderzoekers en met verschillende steden als onderzoeksmateriaal. Ook in Enschede leeft die vraag al lange tijd. De gemeente en de stad zetten daarbij vooral in op creatief en innovatief ondernemerschap, hoogwaardige technologie en culturele activiteiten en voorzieningen. Maar is dat voldoende? Is de stad daarmee ‘in de haarvaten’ creatief te noemen? Of vraagt dat iets anders? Waar vind je de ‘grond’ voor het ontwikkelen van een creatieve(r) stad?

Over deze challenge

Arjan Beerman

a.beerman@enschede.nl

De Autumn Challenge op de Universiteit Twente bood studenten verschillende vraagstukken aan, om in semester 1 van collegejaar 20/21 mee aan de slag te gaan. Dit vraagstuk was er één van. Een internationale groep deelnemers vergeleek Enschede met andere Europese regio’s, zoals Trento, Eindhoven, het Ruhrgebied en Liepaja (in Letland). Hun bevindingen vind je in de video onderaan deze post. Ook kun je de pitch van de opdrachtgever terugkijken.

Het thema ‘Creatieve Stad’ is veelomvattend en nog steeds actueel, ook de komende jaren. Wil je je erin vastbijten? Dat kan! Neem vooral even contact op om na te gaan wat de mogelijkheden zijn, en welke actuele ontwikkelingen er op dit vlak zijn om je op te storten.

Introductie van de challenge

Het Resultaat

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB