Op 8 oktober rondden we de eerste nano-challenge af met zeven presentaties. Een dag later werden de bedachte oplossingen gedeeld in de online talkshow van het D’RAN festival. EnschedeLAB-coördinator Wiro Kuipers was te gast in die talkshow om een toelichting te geven op de pitches van de oplossingen die werden getoond. De talkshow is hieronder terug te zien. De gehele aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

De oplossingen die aan de orde komen waren de opbrengst van de eerste nano-challenge die we organiseerden. Tijdens deze nano-challenge werkten 28 studenten in gemengde teams aan oplossingen voor drie ‘post-Corona vraagstukken’, over eenzaamheid bij jongeren, digibeet en kwetsbaar zijn in de ’tweede golf’, en het samen vorm geven van de zorg van de toekomst. Door op elk van die thema’s te klikken kom je terecht op de pagina waar dat vraagstuk staat toegelicht. Daar vind je ook de eindpresentaties van de verschillende teams terug, en de losse pitches die in de talkshow werden getoond. 

Parkeerplaats voor pakketjes: oplossingen voor ‘blik van de weg’

‘Blik van de weg’ was het thema van nano-challenge III. Zes teams werkten aan oplossingsrichtingen, uiteenlopend van speelse opslag voor pakketjes tot parkeerplaatsen als openluchtmusea.

ChallengeLab Twente: Studenten van Twentse onderwijsinstellingen werken mee aan de toekomst van Twentse steden!

Enschede, 23 april 2024 - EnschedeLab gaat verder als ChallengeLab Twente. Deze naamswijziging markeert dat AKI/ArtEZ, ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente samenwerken met de gemeente Enschede, maar ook met steeds meer andere Twentse gemeenten, zoals de...

Terugblik op twee jaar EnschedeLAB 2.0

EnschedeLAB 2.0 was een project dat liep tot medio maart. In bijgevoegde praatplaat vatten we de activiteiten van de laatste twee jaar samen.